Работата в 23 сечища в страната спря днес след проверки на

...
Работата в 23 сечища в страната спря днес след проверки на
Коментари Харесай

Насред опити за палежи инспектори установиха фрапираща сеч

Работата в 23 сечища в страната спря през днешния ден след инспекции на Изпълнителна организация по горите (ИАГ) и отрасловите районни дирекции. Контролната активност е осъществена на инцидентен принцип в общо 45 обекта, т.е. на повече от половината са открити огромни нарушавания, надлежно са спрени. " Най-фрапиращите случай са установени на територията на ДГС Батак, където са спрени дейностите по сеч и извоз в 10 насаждения ", прецизират от ИАГ. Нарушения са открити още в регионите на  Берковица, Благоевград, Ловеч, Велико Търново и София. Съставени са актове по Закона за горите на виновните лица.

В част от тестваните насаждения е установено маркиране на здрава дървесина, очевидно без повреди. Друго нарушаване, което инспекторите откриват касае дървесина, която е годна за строителна активност, само че във временните хранилища е сортирана като негодна и попада в подбор „ дърва “. Установена е и сеч на немаркирани дървета.

В активността си горските инспектори се изправят против безусловно рискови за живота им изстъпления. Преди три дни ИАГ заяви, че систематичен извършител се опитал да подпали бус с противозаконна дървесина. Инспекторите го спрели за инспекция и открили, че товарът е немаркиран, липсвал и превозен билет. В момента на инспекцията мъжът се опитал да подпали буса, заливайки го с бензин, а един от проверяващите също бил залят. Наложило се да бъде упражнена сила.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР